Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Enkel met wijnsteenpoeder zal het nooit lukken. Bakpoeder bevat een zuur (wijnsteepoeder oa, kan ook citroenzuur zijn),en een base (natriumwaterstofcarbonaat) ook natriumbicarbonaat of in de volksmond maagzout genoemd. Als deze stoffen met water (vocht) in contact komen krijgt men een reactie doordat beiden elkaar opheffen. Daarbij komt gasvorming vrij die het gebak doet rijzen. Hetzelfde gebeurt in een bruistablet. Dus je zal beiden moeten gebruiken, een zuur en een base, een stof met een hoge pH, en een stof met een lage pH.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Het gebak gaat rijzen omdat er CO2 vrijkomt door splitsing van natriumbicarbonaat, niet omdat die base en zuur elkaar opheffen. Het heeft niets met pH te maken.
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing