Wat is de beste laatste laag bij lasagne?

en eerste laag, gewoon wat is de beste lagen theorie...

Weet jij het antwoord?

/2500

Laatste laag saus met daarboven op kaas

Niks theorie ; gewoon praktijk. De lasagnevellen moeten helemaal onder het vocht van de vulling zitten om goed gaat te worden, dus begin EN eindig je altijd met een laag saus. Daar overheen kun je nog wat kaas strooien (of iets anders om te gratineren, boter en paneermeel ofzo), maar van de lasagne zelf is saus de bovenste laag. Toegevoegd na 58 seconden: Probeer het maar eens andersom (begin en eindig met een laag lasagnevellen) en je ziet er voortaan de logica helemaal van in ;-)

Op de toplaag lasagne bladen de saus gieten, zodanig dat de hele schotel goed bedekt is. Eventueel nog bestrooien met geraspte kaas (krijg je wel sterkere kaassmaak door)

Beginnen met een laag saus en eindigen met een laag saus. Eventueel daarop een laagje geraspte kaas.

Bechamelsaus en daarbovenop geraspte kaas.

De laatste (bovenste) laag is alles behalve een lasagne blad (of je moet van hele krokante lasagne houden...). Dit kan dus kaas, bechemel- of kaassaus, paneermeel, gemalen noten oid zijn. Als de saus niet uit een pakje komt, vergeet dan in ieder geval niet wat tijm (naast oregano en basilikum) toe te voegen, anders smaakt het prima, maar niet naar lasagne. Verder kan men in de saus opvullen met van alles en nog wat (gehakt of kipfilet, tomaat (vers of uit blik), cougette, uit, prei, brocolli, wortel, bonen, etc etc). Je kan ook eens experimenteren met spinazie, ui, knoflook en zalm, of enkel vegetarisch met noten of vis. Indien de saus niet al te veel vocht bevat, eerst de lasagne bladen in heet water dompelen (rechtopstaand in een maatbeker bv, gescheiden door een mes oid, aangezien ze anders aan elkaar plakken). Zo hoeft de lasagne niet zo lang meer in de oven en worden de bladen niet snel krokant. Toegevoegd na 2 minuten: Tussen de verschillende lagen een laag met schmand (soort zure room, maar dan zoet), of yoghurt is ook zeer verrassend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100