Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan slagroom uit een bus ook warm gemaakt worden voor een gerecht?

Dit voor het maken van een kerst toetje, namelijk crème brulee...

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
8.6K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Dat zakt toch vrij snel in

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Hoewel het zeker niet gebruikelijk is moet dit voor nood kunnen. Echter is de hoeveelheid wellicht lastig te bepalen omdat, je slagroom zonder lucht nodig heb ( wellicht moet je het wegen ) bij het koken gaat de lucht er toch weer uit. Voor nood zou ik me er zeker aan wagen.
(Lees meer...)
10 jaar geleden
Helaas nee.
Het wordt snel waterig.

Bronnen?
Helaas ervaringsdeskundige ;-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Het kan wel, maar dan moet je de slaroom van te voren wel "ontluchten", je hebt namenlijk gewone room nodig. Maar je kunt het ook zonder room maken:
500 ml melk
1 kaneelstokje (of 2 snufjes poeder)
de schil van 1 citroen
4 eierdooiers
125 g fijne tafelsuiker
20 g maïzena
60 g rietsuiker

Verhit in een pan de melk, kaneel en citroenschil op laag vuur.

Doe intussen de dooiers in een grote kom en klop er de fijne tafelsuiker door tot het mengsel romig en lichtgeel van kleur is. Klop er dan de gezeefde maïzena door.

Giet het hete melkmengsel door een fijne zeef en klop het door het dooiermengsel. Doe het mengsel in een pan en zet die op laag vuur.

Blijf roeren tot het mengsel dik begint te worden. Giet de warme crème voorzichtig in kleine porseleinen of aardewerken ovenschaaltjes.

Zet de crèmes minstens 2 uur in de koelkast.

Bestrooi de crèmes vlak voor het serveren met rietsuiker en karameliseer ze met een brander.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding