wat zijn cashewnoten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn hele lekkere nootjes :P

net zoiets als pinda's maar dan anders.

Bepaald soort noten. Is gewoon in de supermarkt te koop: Vraag er maar eens naar.

Pindas in de vorm van een halve maan

De cashewnoot is het zaad van de cashew, Anacardium occidentale. Dit zaad bevat een giftige stof (cardol), die ernstige huidirritaties kan veroorzaken. Cashewnoten worden gefrituurd of met hete lucht geroosterd, waardoor het gif omgezet wordt in een onschadelijke stof. De cashewnoten kunnen vervolgens al dan niet gesuikerd of gezouten worden en gebruikt worden als borrelnootje of als keukeningrediënt.

De cashewnoot is de vrucht van de tropische boom Anacardium occidentale L., ook wel 'Cashew Apple' genoemd. De noot groeit onderaan de cashewappel. De appel is een schijnvrucht die is geel tot rood gekleurd. In India wordt van de appel likeur gemaakt (Feni). De kleine noot wordt eerst gedroogd en daarna 2x geroosterd. Dan wordt de schil gekraakt. Daarna is hij pas eetbaar. De schil bevat giftige olie. De boom komt voor in komt o.a. voor in India, Afrika, Brazilië. Voor meer informatie: zie bronnen

Bronnen:
http://www.troposoft.com/item00580.html
http://www.zaaieens.nl/id82.htm

Gewoon verslavend lekker!

Cashewnoten (ook wel Bombaynoten) groeien onder een zogenaamde cashew-appel aan een boom. Zowel de noot als de appel is eetbaar. (Al worden de appels vaker als veevoer gebruikt). De noten worden bijna altijd geroosterd en gezouten gebruikt in voedsel. Ook van deze noten kun je in principe melk maken. Je moet dan wel ongezouten nemen! Ook zijn cashewnoten geschikt om room mee te maken.

Bronnen:
http://www.sign2god.com/gezond/noten/noten.html

Bombay noten, erg lekker!

Nou ehh.. zoals het woordenboek zegt.. cashewnoot 1) Plant

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100