Wat gebeurd er als je baking soda in water doet? Komt er co2 bij vrij? Heeft dit effect op de pH-waarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niets bijzonder spectaculair. Het water gaat een beetje bruisen omdat er (inderdaad) CO2 vrij komt. De pH gaat een beetje omhoog, dat betekent dat het water licht alkali wordt (het tegenovergestelde van zuur), maar ook niet dramatisch veel. Met een eetlepel in een glas water krijg je een pH rond 8, en dat betekent dat je het nog steeds prima kan drinken zonder dat het bijtend is. Als het water warm is, dan krijg je meer belletjes, omdat gassen minder goed oplossen in warm water (dat is de Wet van Henry) Dat is trouwens ook de reden waarom gazeuse drankjes hun prik verliezen als ze warm worden.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=ib2kLXCHcoE

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100