Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat gebeurd er als je baking soda in water doet? Komt er co2 bij vrij? Heeft dit effect op de pH-waarde?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.8K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Niets bijzonder spectaculair. Het water gaat een beetje bruisen omdat er (inderdaad) CO2 vrij komt.
De pH gaat een beetje omhoog, dat betekent dat het water licht alkali wordt (het tegenovergestelde van zuur), maar ook niet dramatisch veel. Met een eetlepel in een glas water krijg je een pH rond 8, en dat betekent dat je het nog steeds prima kan drinken zonder dat het bijtend is.

Als het water warm is, dan krijg je meer belletjes, omdat gassen minder goed oplossen in warm water (dat is de Wet van Henry) Dat is trouwens ook de reden waarom gazeuse drankjes hun prik verliezen als ze warm worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding