Ik pelde een wit ei, onder de schil zaten groene vlekken. Wat is dat?

Het ei zag er verder volkomen normaal uit, het stonk niet en na doorsnijden ook niets bijzonders te zien

Toegevoegd na 1 dag:
Het gaat niet om een verkleurde dooier, ik heb de schil verwijderd en daaronder (op het wit van het ei) zaten groene vlekken. Ei is dus niet lang gekookt of zo!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan heb je het ei vermoedelijk behoorlijk lang gekookt. Hoe langere kooktijd, hoe groener het ei wordt. Toegevoegd na 8 minuten: Door het koken wordt de zwavel in het eiwit van de eiwitmoleculen gescheiden. Waar dat zwavel in aanraking komt met het eigeel vindt nog een chemische reactie plaats. Het gaat een verbinding aan met het ijzer in het eigeel. Hierdoor ontstaat ijzersulfide. Die relatief onschuldige stof is zichtbaar als een groen (of blauw) randje. Je kunt het gewoon eten.

Bronnen:
http://fieggentrio.blogspot.nl/2012/01/waa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100