welke stoffen maken het vlees malser tijdens het marineren?

Door marineren zou vlees malser worden. Welke stoffen in de marinadevloeistof zorgen hiervoor en hoe lang moet je marineren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zure stoffen, zoals azijn, citruszuur (citroen, sinaasappel) of wijn. Als je vruchten gebruikt kan je ananas, papaja of kiwi gebruiken. Verder werken zure melkproducten ook, zoals yoghurt of karnemelk. Dus eigenlijk: alles wat zuur is. En dan kan je wat je gebruikt af laten hangen van wat er bij het gerecht past. Toegevoegd na 13 minuten: In de tweede bron staat precies hoe een marinade is opgebouwd en wat die componenten doen.

Bronnen:
http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2013/02/h...
http://www.keurslager.nl/marinade
http://www.weightwatchers.nl/util/art/inde...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100