Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Dit zegt de Jellinek kliniek, en die kunnen het weten:
Is kauwen van cocablad net zo verslavend als snuiven?

Het kauwen van cocabladeren is minder verslavend dan het snuiven of roken van cocaïne. Verslaving komt nauwelijks voor. Het kauwen van cocabladeren is nauwelijks verslavend omdat bij kauwen de cocaïne heel geleidelijk in het bloed komt.

De hoeveelheid cocaïne die bij het snuiven genomen wordt is vaak groter en komt veel sneller in het bloed. De effecten zijn dan ook heftiger. Bij spuiten van coke of het roken van crack stijgt de bloedspiegel nog sneller. Dit zijn dan ook de meest verslavende manieren van cocaïne gebruik.

Het blijkt dat gebruikers die kauwen over het algemeen makkelijk kunnen stoppen. Indianen die vanuit het gebergte naar de stad verhuizen geven hun gewoonte om cocabeladeren te kauwen vaak gemakkelijk op. Ook lichamelijk valt de schade mee.

http://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/alcohol-drugs/cocaine/cocaine-algemeen/is-kauwen-van-cocablad-net-zo-verslavend-als-snuiven/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding