Wat is beter in een sushi restaurant: de onderhandse of bovenhandse draagmethode?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onderhands. Aangezien het in zo'n restaurant vrij druk is, moeten mensen, maar ook de ober zelf, kunnen zien waar de ober mee loopt. Vaak staan er potjes en glazen op de dienbladen. Wanneer je bovenhands draagt kun je deze niet zien en zullen ze vallen.

De bovenhandse draagmethode doe je met tweeborden. Het tweede bord wordt daarbij gesteund door de pink. Het is een vrij stabiele manier van dragen van borden. De onderhandse draagmethode eist meer oefening, want dan draag je drie borden, het bovenste ligt als het ware op de pols die iets naar binnen gedraaid wordt. Het risico is dat je een van de borden makkelijker schuin houdt waardoor sausen en soepen kunnen morsen. Wij leerden borden dragen met bruine bonen er op, of rauwe spruitjes of een pingpongballetje. Als die vallen of verschuiven, geen ramp. In een sushi restaurant worden naast borden schalen gedragen en voor een beginner zou ik de bovenhandse methode ( dus met twee borden of schalen) aanraden. Of je iets kan zien voor je uit is het punt niet, je leert borden dragen en gelijk vooruit kijken en niet naar de borden of je schoenen. Dan loop je ook gelijk rechtop, hetgeen ook beter oogt en aanmerkelijk beter is voor je houding ( dus je rug). Toegevoegd na 11 minuten: http://passie.horeca.nl/video/24349/Onderhands_dragen_van_borden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100