Wat is het verschil tussen een bieflap en een biefstuk?

Bij de super is de bieflap beduidend goedkoper maar ik proef geen verschil met de biefstuk.
Voor op brood met vette jus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een significant verschil tussen de bieflap en de biefstuk. Een bieflap is een runderlap helemaal zonder vet met het uiterlijk van een biefstuk. Het vlees is echter duidelijk grover en minder mals en ook de bereidingsduur is veel langer. Een biefstuk is in enkele minuten klaar en mag nog rustig zelfs rauw zijn van binnen, het vlees blijft ook dan sapppig, mals en verteerbaar. Zou je een bieflap zo kort als biefstuk braden, dan blijf je kauwen en krijgt het niet weg! Dit moet echt gaar zijn en ook dan is het een lekker stukje vlees hoor én veel goedkoper!

Bieflappen - ook wel baklappen genoemd - zijn van de magere rundvleesdelen gesneden. Maar het zijn geen biefstukken. Biefstuk is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende. Anders mag het geen biefstuk heten. Toegevoegd na 1 minuut: De bieflap is een mals lapje dat is gesneden van de delen die net niet mals genoeg zijn om voor biefstuk door te gaan.

Bronnen:
http://mijnslager.info/vlees/vleessoorten/...
http://www.vlees.nl/veel-keus-in-vlees/run...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100