Hoe kan je weten of het brood wat je koopt gezond is of bruin brood dat eigenlijk wit is?

Ik heb gehoord dat als er 'meergranen' op de verpakking staat dat eigenlijk niets zegt. Klopt dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet bij de ingredienten kijken of er 'volkorentarwemeel' op staat. Dan is het echt volkorenbrood, gezond bruin brood. Er zijn ook bruine broden die alleen tarwemeel hebben, en vervolgens andere ingredienten zoals suikers om het een lekker bruin kleurtje te geven (carameliseert).

Volkorenbrood is een beschermde productaanduiding. Volkorenbrood bevat vergeleken met witbrood veel vezels, ongeveer 6,7 gram per 100 gram brood. Op voorverpakt brood staat het vezelgehalte vaak aangegeven op de verpakking. Bruinbrood bevat ongeveer 5 gram vezels per 100 gram. Meergranen zegt dat er meerdere soorten granen in zijn verwerkt, bijvoorbeeld tarwe en rogge. Meergranenbrood kan ook deels van bloem zijn gemaakt en daardoor minder vezels bevatten. Soms is het brood donkerder gemaakt met moutextract, maar die kleur maakt het brood niet gezonder. Brood met een hoog vezelgehalte is gezonder. Volkorenbrood wordt gemaakt van de hele graankorrel en bevat de meeste voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie...

Meergranen brood wordt inderdaad gekleurd om het extra gezond te doen lijken. Verder zitten er net zoveel E-nummers in als fabrieksbrood. Als je echt gezond brood wil, ga dan naar een Natuurwinkel: gistbrood,desem er is alles verkrijgbaar en zonder enge chemische stofjes en smaakverbeteraars Toegevoegd na 1 minuut: Je hebt dan echt eerlijk brood zonder verhaaltjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100