Men heeft het altijd alleen over groente en fruit wat vitamines betreft, zitten er in kruiden geen vitamines?

Ik doe bijvoorbeeld in de pasta saus graag verse basilicum. Zitten hier geen vitamines of andere belangrijke voedingsstoffen in? En in andere kruiden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Basilicum en andere kruiden kun je ook als groenten beschouwen. Het zijn alleen zulke sterke smaakmakers dat je er vaak geen 200 gram van door je eten wilt roeren.

In pepers zit veel vitamine C en deze vallen oder de kruiden

Kruiden zijn planten. Groenten zijn ook planten er is geen verschil. Alleen gebruik je van kruiden in verhouding veel minder, Maar de werkzame stoffen in kruiden zijn meestal veel sterker. De meeste kuikenkruiden zijn geneeskrachtig, dat zijn sommige groensoorten ook. Vitamines zitten in alle soorten groenten en kruiden.

Uiteraard zitten er vitaminen en mineralen in kruiden. Deze verschillen bij verse en gedroogde kruiden. Bijv. (per 110 gram): In gedroogde basilicum zit vitamine A, B, en 60mg vitamine C en 4 mg ijzer In verse basilicum zit: Vitamine B, 30 mg vitamine C en 5,6, mg ijzer In gedroogde peterselie zit zelfs 95 mg ijzer In peper zit vitamine A en B In nootmuskaat zit vit. B en ijzer. Dit zijn slechts een paar voorbeelden. Via de bron, kun je zelf opzoeken hoeveel vitamine er in de diverse kruiden zit

Bronnen:
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedings...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100