Is appelmoes of vers geperst sap een goed ontbijt?

Dan heb ik het over appelmoes zonder suikers of andere rotzooi aan toegevoegd. gewoon puur appelmoes of vers sap

Toegevoegd na 4 minuten:
nou, het is niet het enige wat ik eet, maar als ontbijt kan ik geen boterham eten ofzo, want dan word ik heel erg misselijk, ik eet meestal pas een boterham een uur nadat ik wakker ben ofzo,

Weet jij het antwoord?

/2500

Als dat alles is dan is het te weinig. Dus eet er 2 boterhammen bij, dan is het een prima ontbijt.

Nee, fruit alleen is geen compleet ontbijt. Bovendien bevatten appels erg veel suiker. Appelsap en appelmoes zijn natuurlijk al helemaal geen optie. WEL gezond is bijvoorbeeld yoghurt met wat muesi (geen suikerhoudende ontbijtgranen) en appel. Of een boterham met appel. Een appel alleen is wat armoedig ; daar zou je dan weer wat bij moeten eten.

Appelmoes is best gezond, het is alleen niet raadzaam elke ochtend te beginnen met appelmoes. Probeer tenminste te variëren. Met elke dag appelmoes mis je toch stoffen die andere vruchten weer wel hebben en daarom is juist variatie zo belangrijk. Maak je de appelmoes zelf? Of neem je een potje waar dan wel geen suiker inzit, maar wel kunstmatige zoetstof? Er zitten in een potje vaak ook E- nummers om te stabiliseren, tegen verkleuring, houdbaarheid enz. Wat is er tegen een appel in partjes ? Op die manier krijg je tenminste nog vezels binnen, hebben je kaken en gebit nog wat te doen en indien je appels van verschillende rassen koopt heb je ook nog eens afwisseling van smaak. Versgeperst vruchtensap is natuurlijk altijd goed om de dag mee te beginnen. Het is echter geen goede energietoevoer om de dag mee door te komen. Dus eet wel vezels die in brood zitten of volkorencräckers. Maar dat doe je gelukkig al.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100