Als je regenwater kookt is het dan drinkbaar?

Wij weten dat er bepaalde bacteriën doodgaan bij het koken, maar blijven er nog bacteriën inzitten zodat je het nog steeds niet kan drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Regenwater is redelijk schoon maar bevat vrijwel geen mineralen. Wel zitten er andere opgesloste stoffen in zoals Co2 en N2 uit de lucht . Doordat het geen mineralen bevat kan het bij veelvuldig drinken osmotische reacties geven in het lichaam. Dit komt omdat je bloed/lichaams vocht verhoudingsgewijs wel veel stoffen bevat. Hierdoor wordt de osmotische druk tussen de twee vloeistoffen erg groot. Door diffusie verliest je lichaam mineralen aan het het regenwater waardoor je buikpijn kunt krijgen en belangrijke mineralen verliest. Het is beter om er een klein beetje suiker en zout aan het water toe te voegen om osmose verschil op te heffen. Daarnaast is het erg belangrijk om je opvang-reservoir goed af te dekken, zodat er bijvoorbeeld geen vogelpoep of dergelijke in komt.

Bronnen:
http://forum.bushcraftnederland.nl/index.p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100