Wat gebeurt er met het vlees, waar een bekend merk "authentieke vleesjus" van maakt?

Er is nu (eind 2012) een reclame op tv, waarin gezegd wordt dat er jus gemaakt wordt door vlees te laten sudderen.
Deze jus wordt dan in een instant vorm aan het publiek aangeboden.
Maar wat gebeurt er eigenlijk met het gesudderde vlees?
(geen speculaties aub ;))

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik zie net dat deze vraag ongeveer al eens gesteld is.
Maar in het antwoord wordt er van uitgegaan dat er weinig of geen vlees aan te pas komt, terwijl de huidige reclame juist beweert dat het "authentieke vleesjus" is, en er dus wel echt jus van vlees getrokken wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat filmpje waarin die "kok" lekkere jus maakt van een stuk vlees, kun je natuurlijk wel vergeten. Wat denk je dat er nodig is voor die honderdduizenden pakjes "vleesjus" die er per dag de diverse fabrieken verlaten? Nee, voor de fabrikage moet je denken aan grote meng machines, waar in afgepaste verhouding , plantaardig vet, aroma (bevat soja), aardappelzetmeel, ui 13%, maltodextrine, zout, suiker, boterpoeder, gistextract, gerstemoutextract (bevat gluten), magere melkpoeder, paprika-extract, melkeiwitten, botervet, kruidnagelen, plantaardige olie, en wel 2% vleesextract in poedervorm met elkaar vermengd worden. Dat is dan die lekkere vleesjus. Maggi doet er zelfs 0,8% vlees extract in. Dat extract komt o.a. uit zuid-Amerika waar het de ingedampte bouillon (dus poeder)van rundvlees is. Met als restprodukt o.a. Corned beef. In Europa staan 2 hele grote fabrieken waar alle soorten slachtafval en geslachte delen van een tiental soorten dieren die op vier en twee poten rondlopen gedroogd worden. Hiervan wordt dan vleesextract poeder gemalen die dan weer door Meneer Knorr, Maggi en vele anderen als vlees toevoegsel in hun produkten verwerkt worden. Toegevoegd na 6 minuten: Die geleiachtige jus word al voorbereid door geconcentreerde juspoeder reeds in gebonden geleiachtige vorm te bereiden en te verpakken.

Er wordt in een massaproduct als juspoeder echt geen hoogwaardig vlees gebruikt voor vleesjus. Het wordt ongeveer zo gemaakt als bouillontabletten, is dan echter niet geperst maar gedroogd. Het belangrijkste ingredient wordt geproduceerd door vetarme, eiwithoudende plantaardige grondstoffen of dierlijke bijproducten alsook slachtafval op te lossen en te bewerken. Vleesafval is dus ook vlees en zodoende kunnen ze claimen dat er authentiek vlees gebruikt is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bouillonblokje

hier wordt geen vlees voor gebruikt alleen botten met de nodige slachtafval ,maak je hem zelf dan gaat er groenten botten tomaten puree bij je roosterd dat en blus met water en laat het een hele nacht in de oven op een lage temperatuur en je maak een heerlijke vleesjus/fond,maar ik zie dat niet in de fabriek gebeuren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100