Ik word ziek van het stofje: E621 (ve-tsin). Nu zag ik net dat dat ook in de chips zit. Kan ik er nu ziek van worden?
Zodra ik chinees eet word ik erg ziek, misselijk enz.
Ik heb het toen opgezocht en het blijkt om 've-tsin' te gaan, oftewel: E621. Ik las ook dat het in wel meerdere dingen zat en dat dat er voor zorgt dat je het blijft eten.
Nu is mijn vraag: Ik ben allergisch voor hetgene wat in chinees eten zit. Maar kan ik hiervan dan ook ziek worden? Aangezien er hetzelfde stofje in zit:E621.
Gewoon even vragen.
En qua chips... Lijkt mij dat je wel eens vaker chips heb gegeten zonder ziek te worden. Dus dat is je antwoord
Maar het klopt dat er grote verschillen zijn, er kan bij de chinees veel gebruikt worden, afhankelijk van de kok.
In chips zit weinig, dus goeie kans dat je daar weinig last van krijgt.
Dit is trouwens meestal geen allergie maar een overgevoeligheid of intolerantie.
Als je echt gevoelig voor e621 bent/wordt dan laat je het wel om chips te eten waar het in zit. (in naturel zit het meestal niet)
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.