Moet ik amandelnoten koken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kan de amandelen gewoon eten zonder te koken maar je moet wel het bruine velletje er afhalen Je kan de gepelde noten ook even bakken in een droge pan om ze daarna toe te voegen aan salades of om gerechten te garneren. amandelen worden vaak verwerkt in gebak en zoetigheden.en je kan er ook poeder/meel van maken voor taart of andere zoetigheid gebruik je de helft of minder ,laat dan de bruine velletjes zitten op de amandelen die je niet nodig/gebruik dat houd het uitdrogen wat tegen

Als je de amandelen zo wilt eten hoef je ze niet te koken. Als je het in een gerecht wil verwerken bak/kook je het op het laatste moment nog een paar minuten mee.

zoete amandelen kan je zo eten bittere niet die zijn giftig. Na verhitting schijn je die wel te kunnen eten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Amandel_(noot)

Als je ze wilt verwerken om er spijs van te maken, dan moet je ze aan de kook brengen en een paar, 2 á 3 minuten zachtjes door laten koken. Daarna op een theedoek de velletjes eraf wrijven (maar let op de theedoek krijg je niet meer schoon). Om het spijs af te maken neem je bijvoorbeeld 1 pond amandelen, 1 pond suiker, wat citroenrasp en een theelepel Marasquin. Alles heel goed fijnmalen en daarna in plasticfolie op laten stijven in de koelkast. Dan heb je pure spijs, de (nep, of goedkope) spijs die je vaak proeft is van bitternoten oftewel de pitten van perzik gemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100