Is deze kippenvlees wel goed? zie extra uitleg

Ik heb wat uit Duitsland gekocht van het merk Sprehe feinkost ofzo staat er bij er staat ook Hanchen-Crossies - chicken-crossies vormvlees van kippen keukenklaar met vloeibare kruiden. omhuld door een korst van cornflakes. Afzonderlijk uitneembaar. Diepgevroren.
op de achterkant staat er:

Instructie: Vlees van gevogelte dient steeds volledig gegaard te worden geconsumeerd. Na het ondooien niet opnieuw invriesen. Gelieve in acht te nemen dat ondanks de meeste zorgvuldigheid de occasionele aanwezigheid van beender of kraakbeenresten niet volledig kan uitgesloten. Ik geloof dat dit kippen nuggets zijn maar is dit dan wel goed. Is dit nu net zo goed als de mora kip nuggets. Omdat er ook aanwezigheid van beender of kraakbeenresten in kunnen zitten maar kan dat net zo goed als in de mora kippen nuggets? Maar dat staat juist niet op die van de mora kippen nuggets.

Toegevoegd na 5 minuten:
En wat is occasionele aanwezigheid ? en is het dan erg of kan het gezondheidsklachten geven als er beender of kraakbeenresten in zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vindt ' kippenvlees' een groot woord, want het is natuurlijk gewoon kippenseparatorvlees, en dat is prima te eten, maar is niet echt...eerste keus eg maar. Kippenseparatorvlees wil feitelijk zeggen dat het ' vlees' gewonnen is van de karkassen van volledig uitgebeende kip (waar dus de filet, de poten en de vleugels al af zijn gehaald om als separaat product te worden verkocht) , waar onder hoge druk de laatste restjes vlees af worden gespoten. Daar kan wel eens een splintertje tussendoor glippen, dus om juridische redenen moet het er op, maar in de praktijk al het slechts zeer zelden voorkomen, want ook daarna wordt het 'vlees' nog vermaald. Op de Mora-verpakking zie ik zo niet 123 staan of daar ook kippenseparatorvlees, gemalen karkassen of kipfilet in zit, maar in theorie geldt bij vrijwel alle kipnuggets min of meer hetzelfde.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Separatorvlees

Ja hoor, dat kun je gerust eten. Het verschil tussen de nuggets van Mora en deze is waarschijnlijk dat deze kipnuggets van "echt" kippenvlees gemaakt worden en dat er daarom dus een risico bestaat dat er stukjes bot in achter gebleven kunnen zijn. Deze waarschuwing staat ook altijd op kipschnitzels en dergelijke. De nuggets van Mora zijn denk ik van gemalen kipfilet gemaakt en zodoende kunnen zij uitsluiten dat daar nog stukjes bot of iets dergelijks in zitten. Overigens maak ik kipnuggets nog het liefste zelf, dan weet ik tenminste wat er op mijn bord ligt. Maar goed, dat is persoonlijk..... Smakelijk eten!

De regelgeving in Duitsland voor qat betreft voedsel is zeker zo streng als in ons land. Dus je kunt dit vlees rustig eten. Occasionele aanwezigheid wil zeggen, dat het mogelijk is, maar zeer zelden voorkomt.

dit zijn gewoon kip nuggets en dat bestaat kip gemaakt van het restvlees van kip. Dat kan dus van alles zijn. Dit wordt gemalen, gekruid en met bindmiddelen geperst in grote of kleine modellen zoals nuggets of burgers botjes of kraakbeen zal je dus niet tegenkomen. occasionele aanwezigheid houd in dat de mogelijkheid bestaat dat je iets van kraakbeen/botje tegenkomt maar dat moeten ze vermelden omdat het ook voor kinderen iets lekkers is maar gezondsheid klachten geeft het niet zie het gewoon als een lekker hapje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100