wat is het verschil tussen griekse yoghurt en turkse yoghurt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Griekse yoghurt is een dikke, romige yoghurt waar het vocht langduriger uit weg gezeefd is. Ook wordt wel extra room toegevoegd waardoor vetpercentages tot 10% mogelijk zijn. Deze yoghurt schift niet bij opwarming en is daarom zeer geschikt voor het gebruik in sauzen en andere warme bereidingen. Bulgaarse yoghurt wordt gemaakt op basis van melk die eerst ingedampt wordt. Hierdoor is hij wat dikker dan gewone yoghurt en heeft hij ook een zachtere, romige smaak. Het vetgehalte van Bulgaarse yoghurt bedraagt 5%, maar er bestaat ook een magere variant. Turkse yoghurt laat men ook uitlekken. Er bestaan dunnere, vloeibare varianten en dikke yoghurtvarianten met een hoog vetpercentage. Deze lijken erg op Griekse yoghurt.

Bronnen:
http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/yoghur...
http://www.libelle-lekker.be/ingredienten/...

griekse yoghurt is zoeter en romiger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100