Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Griekse yoghurt is een dikke, romige yoghurt waar het vocht langduriger uit weg gezeefd is. Ook wordt wel extra room toegevoegd waardoor vetpercentages tot 10% mogelijk zijn. Deze yoghurt schift niet bij opwarming en is daarom zeer geschikt voor het gebruik in sauzen en andere warme bereidingen.

Bulgaarse yoghurt wordt gemaakt op basis van melk die eerst ingedampt wordt. Hierdoor is hij wat dikker dan gewone yoghurt en heeft hij ook een zachtere, romige smaak. Het vetgehalte van Bulgaarse yoghurt bedraagt 5%, maar er bestaat ook een magere variant.

Turkse yoghurt laat men ook uitlekken. Er bestaan dunnere, vloeibare varianten en dikke yoghurtvarianten met een hoog vetpercentage. Deze lijken erg op Griekse yoghurt.
(Lees meer...)
Amadea
11 jaar geleden
griekse yoghurt is zoeter en romiger.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding