Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

waarom zijn aardappelen geel?

Waarom zijn alle aardappelen geel, na het verwijderen van de schil? Ik heb altijd geleerd dat zetmeel wit is van kleur.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ritsuka
13 jaar geleden
Truffelaardappelen zijn paars en zoete aardappel is oranje

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (1)

Ze zijn niet wit, omdat een aardappel veel meer is dan alleen zetmeel:

De samenstelling van de knol is als volgt: 81% water, 16% zetmeel, 1% mineralen en spoorelementen, 0,7% vitaminen, 0,6% voedingsvezel, 0,35% eiwit, 0,27% suikers en 0,08% vet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing