Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe maak je churros?

Bij sommige oliebollen kramen heb je van die (Spaanse) churros. Ik vind ze echt heel lekker maar hoe kan je ze zelf maken?
Bedankt alvast!

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Mmmmmmmmmmmm churros!!!!
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Vraag volgen!
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Churros kan je ze ook kant en klaar in de supermarkt kopen. Veel makkelijker en ook heel lekker! Die hoef je alleen nog te frituren. Op de website staan de verkooppunten. Bronnen:
- Www.welovechurros.nl

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (4)

Ingrediënten

2 eieren
50 g boter
1 tl kaneel
25 g suiker
175 ml zonnebloemolie
125 g bloem
poedersuiker, om te bestrooien
Bereiding
Bereiden
1. Verhit in een steelpan 150 ml water met de suiker, de boter en een mespunt zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe en de kaneel. Roer tot een glad beslag. Laat een beetje afkoelen. 2. Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Schep het beslag in de spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van ca. 10 cm lang. Laat ze voorzichtig per ca. 5 stuks in de hete olie glijden. Bak de churros goudbruin in 4-5 min. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de churros warm onder aluminiumfolie. Bestrooi op het laatste moment met poedersuiker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je kan dit zien op bijgevoegde link:

http://www.kookse.tv/recept/spaanse-churros

Churros voor 4 personen

• 200 gr. bloem
• 75 gr. boter
• 2 theel. bakpoeder
• 2 eieren (losgeklopt)
• 1 vanille peul

Voor erbij
• 50 gr. basterd suiker
• 2 passievruchten


Bereidingswijze

1. Smelt de boter in een pan met 250 ml water. Breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg in 1 keer bloem , bakpoeder en het merg van de vanillepeul toe. Roer goed door en zet weer op gematigd vuur.

2. Verwarm het deeg 3 minuten al roerende. Haal weer van het vuur en laat wat afkoelen. Voeg de losgeklopte eieren toe. Roer door tot een gladde massa ontstaat.

3. Vul een spuitzak met een steropening van 1cm en vul deze met het deeg.

4. Verwarm de olie in een frituurpan tot 180C en spuit het deeg in de hete olie. Bak de churros tot ze goudbruin zijn. (ca. 4minuten).

5. Serveer de churros met basterd suiker of kaneelsuiker of warme chocolade en passievrucht.I
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
http://www.youtube.com/watch?v=OvFZBvFWCMc&feature=fvwrel

Op dit filmpje zie je stap voor stap hoe ze die in Spanje maken. Ze gebruiken slechts water dat ze in een pannetje op het vuur zetten met daarin opgelost wat zout. Daar wordt wat olijfolie doorgeroerd en dan wordt het aan de kook gebracht. Als het kookt, zet je het vuur laag en dan wordt alle bloem erbij geroerd met een houten lepel en je blijft krachtig roeren op het vuur zodat je een soort branddeeg krijgt. Het deeg moet dan als een bal samengeroerd worden en van het vuur afgehaald, nog wat geroerd worden om het af te koelen.
Je kunt er evtl. nu ook 4 losgeklopte eieren, beetje bij beetje krachtig doorroeren tot je een gelijkmatig glanzend deeg hebt. Je moet dan wel minder water in het pannetje doen en wel ga je dan uit van 150 ml. en je neemt dan ook 150 gr. bloem.
Daarna wordt het in een spuitzak gedaan en in lange repen op een bakblik ofzo gespoten. Door midden geknipt en de stukken deeg worden daarna zo'n 3-5 min. gefrituurd.
Tot slot lekken ze uit op keukenpapier en worden ze bestrooid met fijne suiker.

De hoeveelheden;
350 ml. water,
175 gr. bloem,
zonnebloemolie of kokosolie om te frituren,
poedersuiker of fijne kristalsuiker.

Om ze meer smaak te geven als deeg, kan je in het water bij het zout ook citrusschil en suiker doen en mee aan de kook brengen. Wel het stukje schil verwijderen als je de bloem gaat toevoegen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
·
Ze zijn echt heerlijk heeft iets weg van smoutebollen
vind ik ,misschien heb je hier ook iets aan

2,5 dl water
5 eetl.zonnebloem olie
1/2 theel.zout
200gr.bloem
poedersuiker
kaneelpoeder
olie om te bakken
Spuitzak
pan met verse olie om te bakken
Breng het water met zout en de zonnebloem olie aan de kook
voeg de bloem in een keer er bij en roer met een houten lepel tot een gladde stevige massa
,laat het deeg iets afkoelen en doe het in de spuitzak.maak de olie warm,
,ongeveer 3cm.zonnebloem olie in de pan
Spuit 3a4 slierten in de olie,,ze zetten nog wat uit,,en bak ze goudbruin en
keer ze voorzichtig om
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker en wat kaneelpoeder
,en serveer ze warm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing