Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Klopt het dat bij het Beter Leven Keurmerk 1 ster is te vergelijken met scharrel, 2 sterren met vrije uitloop en 3 sterren met biologisch?

Er is een keurmerk van de Dierenbescherming: het Beter Leven Keurmerk. Het heeft 3 sterren. Maar is het ook precies zo dat 1 vergelijkbaar is met scharrel, 2 met vrije uitloop, en 3 met biologisch? Of ligt dat toch anders?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat klopt wel zo'n beetje.

Ster 1 bij kippen (bij elk dier is het anders) geldt voor: meer tijd om te groeien (56 dg), om een langzamer groeiend ras, een stal met daglicht en voorzien van strooisel, graan wordt gestrooid en er zijn strobalen. Verder minimaal 8 uur per dag toegang tot een ruime overdekte uitloop en de bedwelming is met CO2 gas. Een soort scharrel inderdaad.

Ster 2 is precies hetzelfde behalve dan dat ze uitloop hebben in de open lucht.

Ster 3 is inderdaad biologisch, uitloop in de open lucht voorzien van beschutting van bomen, struiken etc, ze leven 80 dagen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding