Is een grape fruit ergens goed voor, als je het eet?

Het is gezond, maar is het ergens anders goed voor?:) want ze zeggen bij wortels dat je mooie ogen krijgt. Vroeg ik me gewoon af:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het schijnt goed te werken als je gewicht wilt verliezen: "Maar is de grapefruit ook gezond? Jazeker is het antwoord. Dit komt doordat de grapefruit voor een groot gedeelte uit water bestaat en dus voedingsstoffen goed kan transporteren door het lichaam. Ook is het water betrokken bij de regulering van de lichaamtemperatuur. De grapefruit is ook gezond, omdat ze vitaminen, mineralen en voedingsvezels bevat, die een belangrijke functie hebben bij het functioneren van de darmen. Verder bevat de grapefruit weinig calorieën: 30 kcal per 100 gram . Qua voedingsstoffen is de grapefruit dus gezond, maar wat doet ze voor u als u wilt afvallen? Dan bevordert de grapefruit dit proces. Neemt u iedere dag een grapefruit of drinkt u grapefruitsap, dan zult u sneller en meer afvallen. Dit komt doordat er een stofje in de grapefruit zit, dat ervoor zorgt dat uw bloedsuikerspiegel lager blijft voor en na een maaltijd. Uw lichaam kan dan gemakkelijker de calorieën van de maaltijd gebruiken als energie, in plaats van ze om te zetten in vetten." http://www.watisgezond.net/grapefruit-gezond/ Toegevoegd na 3 minuten: En dan de andere kant van het verhaal, iets waar mijn moeder ook last van heeft, die mag geen grapefruits meer eten: "Grapefruit is ongezond : er ontstaan vaak problemen door omdat grapefruit de werking van vele belangrijke geneesmiddelen verstoort. De belangrijkste problemen ontstaan bij cholesterolremmers, bloeddrukverlagers en viagra. De stof 6,7-dihydroxybergamottin (DHB) remt het leverenzym CYP3A4 welke deze geneesmiddelen afbreken. " http://www.waterwereld.nu/grapefruit.php En dan nog een derde iets: Grapefruit is erg slecht voor je gebit. Jaren geleden at ik één grapefruit per dag, gewoon puur, zonder suiker. Toen ik bij de tandarts kwam vroeg hij me of ik soms veel frisdrank dronk, omdat mijn tanden "afgevlakt" raakten. Ik ontkende, want ik dronk zelden tot nooit frisdrank. Ik vertelde dat ik wel elke dag een grapefruit at, volgens de tandarts was dat de boosdoener. Ik ben terug gegaan naar 1 grapefruit per week.

is een goede vetverbrander en gezond natuurlijk

Ja, de totale capaciteit van anti-oxidanten in de grapefruit is zeer groot, veel groter dan sinaasappels, tomaten en appels. Deze anti-oxidanten zorgen ervoor dat hart- en vaatziekten worden voorkomen. De grapefruit heeft cholestrolremmende eigenschappen welke ervoor zorgen dat de cholestorol- en bloedvetwaarden aanzienlijk verbeteren als er dagelijks een grapefruit wordt gegeten. De schil van de uitgeperste grapefruit kan over ruwe ellebogen worden gedraaid waardoor deze zachter worden. De grote hoeveelheid vitamine C en kalium kunnen katers tegen gaan. Lypoceen, de kleurstof die de grapefruit kleurt, beschermt tegen tumoren en kanker en in het bijzonder prostaatkanker De grapefruit werkt ontstekingsremmend als deze wordt gebruikt op wonden. De grapefruit kan helpen tegen galstenen. Toegevoegd na 2 minuten: http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/40421-grapefruit-tegen-overgewicht-en-diabetes.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100