Mag je eten verkopen op straat zonder vergunning?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat mag niet, niet op straat en ook niet vanuit huis. Je moet namelijk aan allerlei regels voldoen als je voedsel op commerciele basis wilt verkopen. Een broodjeszaak bijvoorbeeld komt al met 29 overheidsinstanties in aanraking, van warenwet tot brandweer. Om alleen buiten te verkopen, zal iets eenvoudiger zijn maar ook daar gelden (gelukkig) regels.

Nee dat mag niet...

nee daar moet je een vergunning voor hebben

Nee dat mag niet zomaar. Maar je mag dat wel op koninginnedag, maar ik geloof ook niet alles hoor. En er kan controle langs komen, keuringsdient van waren. Toegevoegd na 53 seconden: En als je zekerheid wilt, kan je even langs de wijkagent gaan om toestemming te vragen!

nee

Nee, dit ivm met allemaal wetten, die ze niet kunnen controleren. Je mag ook niet zomaar op straat muziek maken. Jij zegt dat je het voor het goede doel wil doen, wat dacht je van aan een buurthuis/school vragen of ze een ruimte beschikbaar willen stellen. Zijn ze vaak wel tot bereid, en is met dit weer ook prettiger. Anders kan je bij de gemeente navraag doen of je een vergunning kan krijgen.

Nee dat kan niet want dan kun je te maken krijgen met de Voedsel- en Warenautoriteit. Zij controleren op voedselveiligheid, maar ook op het hebben van een vergunning.

Dat mag je niet. Zelfs al is het voor een goed doel en via een vereniging,zul je een vergunning van de gemeente moeten hebben. En voor het verkopen van voedsel,zal zo'n vergunning ook nog wel aangescherpt worden!

Nee. Alleen als er een vijmarkt is, dan wel.