als je wil afvallen is het dan goed als je iets eet dat je dan die calorieen er direkt erna gaat aftrainen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewicht verliezen = méér calorieën verbruiken dan dat je opneemt

Zware inspanning met een volle maag is niet zo'n geschikte combinatie en bovendien is je motivatie minder als je net wat hebt gegeten. Misschien kun je het dus beter omdraaien en eerst trainen en daarna als beloning wat eten.

Het is niet het hele verhaal. Het is verstandig om niet te dik te worden, en trainen kan daarbij helpen. Maar het gaat er ook om wat je eet: of er waardevolle stoffen in je eten zitten. Onbeperkt snoepen en dan extra hard trainen is niet gezond, ook al kom je niet aan.

Het is beter om te gaan sporten voordat je eet. Je maag is dan "leeg" met als gevolg dat je lichaam energie uit andere bronnen gaat verbranden Daarnaast is het voor veel mensen zeer onprettig om met een volle maag te sporten. Verder nog een weetje: Voor een goede vetverbranding is het belangrijk dat je hartslag tussen de 60 en 70% van je maximale hartslag zit (hiervoor zijn op het internet wel formules en tabellen te vinden, zie bron). Waarom tussen de 60 en 70%? omdat je bij hogere hartslag niet snel genoeg vet in energie kan omzetten (vetverbranding dus). Voor het lichaam is het omzetten van spiermassa in energie makkelijker en zal dit ook gaan doen als het een hogere hartslag heeft.

Bronnen:
http://www.nuafvallen.nl/ideale-hartslag-v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100