hoe kan ik voorkomen dat een vriendin anorexia krijgt?

Mijn vriendin vind zichzelf te dik, eet weinig en heeft de neiging om haar vinger in haar mond te steken. Ik wil voorkomen dat ze anorexia krijgt maar hoe praat ik daar over en dring ik tot haar door?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is erg moeilijk. Ze moet te horen krijgen dat ze niet te dik is. Eigenlijk is dit het werk voor een persoon die erin gespecialiseerd in is bij dit soort problemen.

Door haar er goed op te wijzen wat er allemaal kapot door kan gaan. Haar familie en vrienden doet ze hier onnodig veel pijn mee en is ze dus egoïstisch bezig als ze dat zou doen. Misschien komt deze tactiek hard aan en kan juist daarom helpen. Maar goed, bij alles wat je zegt of doet kan het een omgekeerde uitwerking hebben, dus je zult pas later weten of je aan "je hulp" goed hebt gedaan. Het is zeer moeilijk en dus ook een goeie vraag.

Anorexia is een symptoom. Soms is het een hype omdat op scholen het in periodes voor kan komen. Het is dan een soort modegedrag. Het symptoom bestrijden is volstrekt zinloos. De oorzaak dient te worden onderzocht en dan kan het corrigerende geddrag aangeleerd worden. Het is echter een van de moeilijkst behandelbare aandoeningen. Specialistische hulp is dringend gewenst.

Bronnen:
http://ppcnpc.nl/?Theoretisch_Compendium_%...

Jij kan niet voorkomen dat ze eetstoornis krijgt. Je kan zeggen dat je je zorgen maakt en dat je met haar wil praten maar als er echt een probleem is zal ze dat waarschijnlijk ontkennen. Ik spreek uit ervaring want ik heb zelf al een tijdje anorexia en toen mijn familie en vrienden hier opmerkingen over gingen maken werd ik kwaad en ontkende een probleem te hebben. Je ziet het zelf namelijk echt niet zo. Inmiddels ben ik al een paar keer opgenomen geweest,en ik weet nu meestal wel dat ik heel mager ben maar het voelt niet zo. Wat ik dus wil zeggen:bij een eetstoornis is professionele hulp nodig dat kan jij niet oplossen,want zelfs met hulp blijft het heel moeilijk. Overgeven is trouwens heel slecht voor je lichaam,ik heb er een groot kalium tekort door gekregen en daardoor hartritmestoornissen en dat is heel gevaarlijk. Ook mijn gebit is aangetast door het vele overgeven. Misschien kun je je vriendin hier in ieder geval wel voor waarschuwen. Wel goed dat je haar wilt helpen,bij mij is er pas echt ingegrepen toen ik levensbedreigend ondergewicht had.

dat kun jij niet voorkomen. de enige die je vriendin kan helpen is je vriendin zelf. het enige dat je misschien kunt doen is haar wijzen op behandelingen die in groepsvorm gebeuren, waar iedereen over zichzelf vertelt aan de anderen en door het wekelijkse groepsgesprek elkaar helpt zaken anders te zien dan ze nu gezien worden. via een huisarts is er hulp qua verwijzigen te krijgen, eerst zoeken misschien met maatschappelijk werk welke richting de hulpvraag precies uitgaat.

Ik denk niet en je bent denk ik in de war,eten en uit kotsen noem je Boulimia,geef geen complimenten over haar gewicht ga naar de huisarts hoe sneller hoe beter Onderschat dit niet!!!!!!dit is een levenslange ziekte

Bronnen:
eigen ervaringen,,kennis algemeen

Anorexia nervosa is een hersenziekte. Om welk ziekteproces het hier gaat, is onbekend, maar het moet zich afspelen in de hypothalamus. Dit staat in het boek Wij zijn ons brein van Duck Swaab. Alleen een deskundige kan met deze eetstoornis patiënten omgaan. Met je vriendin praten en haar proberen over te halen wel te eten enzovoort is zinloos en zelfs gevaarlijk. Zij moet hulp zoeken, eerst naar de huisarts en dan verder verwezen worden misschien. Veel meisjes vinden zich te dik ( of lelijk, roep maar iets) , er kan ook sprake zijn van een of ander syndroom. Medische hulp dus. Als buitenstaander kan je die ziekte niet voorkomen, net zo goed als je iemand niet kunt ompraten te stoppen verkouden te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100