Hoe kun je rabarber het beste invriezen?

Onze rabarberplant is rijp om geoogst te worden. De opbrengst is iets meer dan ik momenteel in mijn eentje weg kan werken.
Ik wil dus een deel invriezen. Hoe kan ik dat het beste doen? De complete stengels in de vriezer stoppen of ze eerst kleinsnijden en dan invriezen of ze eerst koken en dan invriezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rabarber invriezen is heel eenvoudig. Je wast de stelen en snijd het in stukken, zo groot als je zelf wilt. Ik gebruik de stukjes ook voor rabarbertaart, dus snijd ze best klein. Van te voren schillen kan eventueel, maar vind ik zelf niet nodig. Na het snijden kun je de rabarberstukjes ongekookt gewoon in de vriezer doen. Bijvoorbeeld in een afgesloten bakje of zakje. Doe er nog geen suiker bij. Doe dat pas bij het ontdooien en gebruiken van de rabarber.

Bronnen:
http://moestuinblog.blogspot.nl/2011/04/ra...

Het beste kan u die eerst normaal opkoken, in porties verdelen en dan invriezen.

Ze eerst koken, bereiden etc, en dan invriezen! Dan blijft de smaak het beste bewaard!

Groenten kun je het beste blancheren voordat je ze in gaat vriezen. Breng water aan de kook en stop de stukken een seconde of 30 in het kokende water. De vitamines gaan zo niet verloren en de structuur zal behouden blijven. Wanneer je ze rauw gaat invriezen zullen ze uitdrogen. Succes.

Niet invriezen. Ik kook ze tot moes en doe dat in appelmoespotten. Scheelt ruimte in de vriezer. Tip1: Rabarbertaart - heerlijk (doe wat rozijnen en een scheutje rum door de vulling...)! Tip2: Een theelepeltje kalk haalt de zure/wrange smaak weg.

Bronnen:
http://www.smulweb.nl/recepten/1362378/Rab...

Snijd de boven- en wortelkant af . Boen hem schoon. Snijd de groente overdwars in stukken van ca. 3 cm. Blancheer de stukken nu in ca. 3 min. Laat nooit te lang blancheren en zorg ervoor dat ze direct daarna zo snel mogelijk afkoelen (in ijswater) en zeer goed uitlekken. Vermeng ze na het blancheren met suiker en vries ze in. In de vriezer zijn ze 10 maanden houdbaar. Probeer ze met zo min mogelijk lucht in te pakken voor de vriezer. Dus groente goed aanduwen om zoveel mogelijk lucht te laten ontsnappen. Toegevoegd na 5 minuten: Als je ze nu na het invriezen bereiden wilt, hoef je ze niet eerst te ontdooien. Breng een laagje vloeistof aan de kook en doe er de bevroren stukjes rababer bij. Zodra het weer kookt, klein zetten en zachtjes verder garen. Zo heb je geen moes en kunt er nog voor kiezen om er een soort van compôte mee te maken of ander toetje met vruchtenstukjes.

Je kunt ze ook gewoon bewaren in een weckpot. Maak bijv. gewoon jam. Het voordeel van jam is dat je het lang kunt bewaren en daardoor ook in het najaar nog kunt genieten van zomerse vruchten zoals bijvoorbeeld aardbeien en frambozen. Alleen is het dan wel zaak dat je jam bewaart in schone potten. Wat voor een soort potten je gebruikt, maakt niet uit, als je ze maar luchtdicht kunt afsluiten. Weckpotten zijn het makkelijkst omdat die te koop zijn met een handige afsluitring (van rubber) en deksel. Je kunt echter ook potten met schroefdeksel gebruiken. Het luchtdicht afsluiten doe je in dat geval door de gevulde pot af te dekken met een stuk licht bevochtigd cellofaan en een elastiekje. De deksel schroef je er vervolgens bovenop. Als bijlage een heerlijk recept.

Het beste is in stukjes snijden en heel kort koken, af laten koelen en in de vriezer

Ik was ze en snijd ze in kleine stukjes.. doe ze zo de vriezer in zonder toevoegingen. Hetzelfde doe ik met aardbeien en als ik moes wil maken gebruik ik beide door elkaar. Ook maak ik van deze combinatie heerlijke taarten. Soms doe ik in de moes wat kaneel. Ze smalen nooit zuur omdat ik de meest rode invries, misschien is de groene variant zuurder?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100