waar blijft t bloed van een gerookte vis

Mijn dochter vroeg aan ons waar t bloed van de gerookte makreel blijft, wij konden geen antwoord geven :S

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat loopt weg tijdens het verwijderen van de ingewanden, wat voor het roken gebeurt.

Voor een vis verwerkt/bereid wordt, moet hij worden schoongemaakt. De vis wordt neergelegd, met de hand wordt de zijkant van de vis naar beneden geduwd en hierdoor ontstaat spanning op de huid waardoor met een scherp mesje de buikwand open kan worden gesneden. Het bloed stroomt er nu niet uit, want de vis heeft maar een enkele bloedbaan en het bloed zit het meest verdeeld in de organen. De ingewanden mogen dus hierbij niet kapotgesneden worden. Met één hand worden nu de ingewanden uit de buikholte gehaald. Ze worden direct achter de kop losgesneden. Nu worden de resterende bloeddelen uit de buikholte gehaald en weggegooid. Tot slot wordt de vis goed schoongespoeld onder koud stromend water. Tot de verwerking wordt hij op ijs bewaard, bedekt met folie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100