Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Tot welke temperatuur kunnen wij eten direct consumeren voordat we onze mond verbranden?

Soms is het eten te warm en verbrand je even je tong of je mond of gaat in je mond nog even blazen. Maar tot welke temperatuur van eten, kunnen wij direct opeten?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
17.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Vanaf ongeveer 60 graden Celsius kunnen brand blaren ontstaan. Vans 40 graden kan roodheid optreden en wordt als te warm/heet ervaren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Bij de meeste mensen ligt de pijngrens tussen de 40 en 50 graden. Vanaf een graad of 60 wordt je mond / keel gekookt en krijg je schade.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding