Wie kan mij vertellen hoe je paprika het best in de vriezer kunt bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik maak ze schoon en snijd ze in reepjes, dep ze dan goed droog en doe ze in een diepvrieszak met zo`n zip-loc sluiting. Dan kun je er altijd zoveel uit halen als je wenst. Als ik in de vriezer moet zijn, kneed ik de zak altijd even door, zodat ze "los"blijven. Bij mij moet paprika bite hebben dus ik ontdooi ze nooit maar strooi ze op het laatst door bijv. de goulash en laat ze alleen even meewarmen. Ik vind nl. paprika rauw ook lekker.

Gewoon erin leggen....

In blokjes snijden en in een diepvrieszakje doen, en als je het gaat gebruiken niet vantevoren uit de vries halen en ontdooien maar bevroren in de pan doen, knijp dan flink in de diepvrieszak zodat de blokjes loskomen...

Je kunt ze het beste in een zakje op een plek leggen waarbij je de minste kans hebben dat ze geplet worden door andere producten.

In een diepvrieszak....

Verwijder eerst de steel en de kern met pitjes. Wat overblijft kan je zonder problemen invriezen, in bijvoorbeeld een diepvrieszakje.

Ik vries de paprika's altijd per helft schoongemaakt in een plastic zak in. Gewoon bevroren snijden en bakken of wat je er mee wilt. Handig voor de winterperiode waarin de paprika's soms schreeuwend duur zijn.

Je kunt de paprika schoonmaken, in stukjes snijden, in een diepvrieszak of -bak doen en invriezen. Als je de paprika eerst even een heet water doet (blancheren) voor je hem invriest, blijft de paprika langer houdbaar.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/acties-ac...

Als je 1 soort paprika kookt, gewoon in porties verdelen en invriezen. Je kunt een hoop invriezen, voor het minste kwaliteitsverlies moet je met -18 graden invriezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100