Waarom staat er als aanprijzing "rijk aan glucose" op een strooppot?

En zou het minder verkocht worden wanneer er "rijk aan suiker"op de strooppot zou staan? Wanneer je een snoepje wilt is het ineens slecht voor je.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat suiker en glucose niet hetzelfde is. Glucose is druivensuiker, alleen klinkt het woord suiker dan weer niet gezond. Glucose is DE belangrijkste brandstof voor je lichaam, en actieve kindertjes gebruiken er dus ook lekker veel van. Glucose is direct opneembaar door je lichaam.Dus de aanprijzing 'rijk aan glucose' is wel een aanprijzing, maar alleen als je de brandstof ook daadwerkelijk gebruikt. En daar gaat het wel eens mis ;-)

Dat is een prachtig voorbeeld van hoe graag mensen zich willen laten naaien waar ze bijstaan ; het zijn niet eens de precieze wóórden waar men op afgaat bij het kiezen, maar de constructie van de zin. Ik zou best eens uitgezocht willen zien welke van twee gelijkwaardige producten beter verkoopt; die waarop staat ' dit product bevat een aantrekkelijk deel van alle noodzakelijk voedingsstoffen in de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid' in blauwe letters, of een knalgeel logo 'Nieuw, nu met Bullshit verrijkt! ' . En ik vrees dat ik al weet wat de uitslag zal zijn..... Denk ook aan de vetvrije lollies van een tijdje terug ...:roll: (Wel eens een vette lolly gezien ? )