Krijg je een ei in een fles?

Ik zou willen weten ofdat je een ei in een fles krijgt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het ei niet te groot kan het prima. Neem een gekookt en gepeld ei. Een glazen fles met opening die iets kleiner is dan het ei. Warm de binnenkant van d efles met een gasvlam of iets dergelijks. Leg het ei op de opening zodanig dat deze goed afgesloten wordt. Wanneer de lucht afkoelt zal het ei door de opening naar binnen gezogen worden door het vacuum wat ontstaat bij afkoeling.

Ja, dat kan. Een heel bekend natuurkundeproefje. Door een lucifer in een fles te gooien verwarm je de lucht. Als je het gepelde ei op de fles plaatst, wordt de fles afgesloten en brandt de zuurstof of: de lucifer gaat uit. De lucht koelt vervolgens weer af, waardoor de luchtdruk afneemt (koele lucht neemt minder plaats in dan warme lucht). Door dit luchtdrukverschil wordt het ei in de fles 'gezogen'. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.youtube.com/watch?v=iu0Eu8gXzhk

Ja dit kan door hem te verwarmen. Zo wordt ie soepel en glijd er zo doorheen. Meer informatie: kijk op Google ;)

Ja. Ligt aan de grote van het ei en de grote van de hals van de fles. Maar dat zal wel niet zijn wat je bedoelt. Maar wat je wel bedoelt kun je hieronder zien. Een video die het truukje klaart. http://www.videojug.com/film/how-to-suck-an-egg-into-a-bottle

Bovenstaande. Of je zet een trechter in de hals van de fles, tikt een rauw ei kapot en giet dat in de trechter. Ei in fles.

Ja, dat kan op verschillende manieren hebben we hierboven al gezien. Maar hier komt er nog 1, Bak een ei in de pan. Rol het gebakken ei strak op en duw hem door de opening van de fles naar binnen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100