Stel ik zit op een onbewoond eiland, ik heb geen eten en water, alleen 10 flessen wijn. Is het dan beter om die wijn op te drinken of juist niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

als je er meerdere dagen moet zitten drink het dan maar lekker op, want je gaat dan toch dood door uitdroging dan maakt het niet uit of het daardoor is of door alcoholvergiftiging Toegevoegd na 53 seconden: maar als je met mate drinkt hou je het wel langer vol en je voelt je misschien niet zo eenzaam :)

je kan natuurlijk proberen om het drinken van de wijn uit te stellen maar uiteindelijk heeft je lichaam vocht nodig. de wijn is dan beter dan zeewater. het is wel te hopen dat er spoedig redding komt want met die flessen wijn hou je het niet eeuwig vol.

mep een fles kapot en gebruik de bodem als vergrootglas (hoe denk je dat bosbrand ontstaat?) vouw van bladeren een bakje, sla een cocosnoot kapot en je hebt een tupperware. neem aan dat je niet bloot bent aangespoeld dus mik wat andere wijn in je 'bakje' doe er een shirt over zodat de wijn kan verdampen maar er geen beestjes in kunnen. op het vuur wat je maakt met je 'vergrootglas' laat je water verdampen in een ander bakje en dit kan je drinken. anders moet je op zoek naar vocht van planten. wil je testen of het giftig is dan eerst aan de binnenkant van je pols smeren en een poos wachten. (paar uur) wordt het niet rood of afwijkend op je huid dan doe je het in mond en laat je het een minuut of 5 op je tong. gaat het niet prikkelen is de kans groot dat je er niet aan dood zal gaan. lukt het allemaal niet zou ik de wijn bewaren tot het laatste avondmaal. als je toch dood gaat, dan maar een proost erop en flink aangeschoten worden. vergeet geen rooksignaal te maken en een groot kruis op het strand van stenen en takken (van materiaal wat niet weg kan waaien of spoelen en een flink contrast vertoont met de ondergrond) eneh....ff je zakken nakijken of je mobiel het nog doet, wie weet kan je met de laatste stroom nog net een levensteken geven naar de bewoonde wereld. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100