Worden de bakken van schepsnoep in winkels regelmatig verschoond / het snoep vervangen? Kortom hoe is het met de hygiëne gesteld?

Ben benieuwd of hier richtlijnen voor zijn. Heb nl. nog nooit gezien dat dit verschoond wordt. Vind het zelf een onsmakelijke gedachte dat iedereen er met zijn vingers aan zit. Ook kun je nergens vinden wanneer het snoep is bijgevuld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waar ik werk hebben wij ook van die bakken staan. Ik geloof dat ze eigenlijk nooit worden schoongemaakt, tenzij iemand erin morst (bijv. drinken). Wel wordt het snoep eens in de zoveel tijd vervangen (volgens mij zelfs elke week). Als dit niet gebeurd proef je dit ook echt wel, vergelijk maar eens een snoepje van de kruidvat met eenzelfde snoepje van de jamin. Een wereld van verschil! Ik koop dus ook nooit meer schepsnoep in drogisterijen, de meesten laten dat volgens mij namelijk wel liggen tot het helemaal op is.

Uit ervaring kan ik vertellen dat ze bijna niet schoongemaakt worden. De bakken worden bijna dagelijks bijgevuld. Als een bak een keer echt leeg is verkocht word 't pas schoongemaakt omdat het dan er vies uitziet voor de klanten. De deksels worden wel vaker afgenomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100