Is het gezond de schimmelachtige korst van brie en camembert e.d. kaas op te eten? of kun je deze beter wegsnijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het maken van schimmelkaas, zoals Brie en Camembert, voegt men een goede schimmel toe. Deze zorgt ervoor dat de kaas een bijzondere smaak krijgt. Veel mensen vinden dit lekker. Je kunt dit gewoon eten, en het is niet ongezond.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/e...

die korst kan absoluut geen kwaad, en mag je rustig eten.

Die kan je eten. Dat hoort erbij. Maar let we op; als je de kaas hebt aangesneden, weer teruglegt in de koelkast en een aanal dagen later weer terugpakt, dan kan het zijn dat er een schimmellaagje opzit die je dus niét moet eten.Dit ziet er ook anders uit. Maar anders kan het geen kwaad.

De korst MAAKT de kaas ; daar zit de smaak in, Die wegsnijden is heiligschennis ; dan kun je net zo goed smeerkaas kopen. Ongezond is het al helemaal niet ; het is gewoon een prima eetbare schimmel. Net als paddenstoelen bijvoorbeeld. Of gist.

brie en camembert kun je in zijn geheel eten. Deze schimmel is eetbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100