waarom zit er in al die knat en klare babypapjes (en ook die waar je water of babymelk toevoegd) zo veel suiker? soms wel bijna 50%!!!????

ik snap dat het lekker is (ben zelf ook een zoetekauw) maar in het kader van goed voor baby's en gezonde voeding snap ik het niet helemaal.....)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Consumentenprogramma Radar besteedde in de uitzending van maandag 14 maart 2011 aandacht aan de voedingswaarden van babyvoeding. Ze meldden dat de potjes en papjes minder gezond zijn, omdat zij veel suiker zouden bevatten. Het Voedingscentrum wil benadrukken dat deze voorverpakte producten niet per se ongezond zijn, maar dat het ‘met de pot mee-eten’ méér voordelen biedt. Maar niet al die hapjes zijn even ongezond: zo bevat een fruithapje zonder toegevoegde suiker evenveel suiker als vers geprakt fruit. http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/te-veel-suiker-in-babyvoeding.aspx Hier is nog een lijst met papjes gesorteerd op merk en met wel / geen suiker. http://suikerwijzer.nl/suiker-in-babyvoeding/

het zal gaan om natuurlijke suikers.. ook al lijkt t veel kinderen hebben ook suikers nodig ...

baby's raken gewend aan die zoetigheid en lusten daarna de gezonde pap van moeder niet meer. goed voor de omzet dus.

Moedermelk is zoet en vet. Het is aangeboren om dat lekker te vinden en voedselfabrikanten spelen daar handig op in door hun producten zoet en vet te laten smaken al dan niet met echt vet en suiker. Ik geloof ook niet dat het gezond is. Zodra het mogelijk is kun je een peuter beter met de pot mee laten eten hoewel je een aantal dingen in de gaten moet houden. Helemaal zonder suikers hoeft niet maar kinderen die minder gewend zijn aan erg zoet hebben in de loop van hun groei beslist een gezondheidsvoorsprong. Het mag wel weer volvet voor die kleintjes. Jeugdartsen en -verpleegkundigen waarschuwen ervoor de light producten die ouders nuttigen niet aan kleintjes voor te zetten maar ze volwaardig eten te geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100