Zit er naast verschil in smaak tussen een groene & rode appel, ook verschil in de voedingsstoffen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, er is nauwelijks verschil in voedingsstoffen. Er zit vooral zetmeel en suiker in. De ene appel is wat zoeter en al dus wat meer suiker bevatten. De ander wat zuurder. Toegevoegd na 6 minuten: Appels bevatten per 100 gram aan voedingstoffen Koolhydraten (g) 12,4 Vet (g) 0,4 Eiwit (g) 0,3 en aan vitamines en sporenelementen: Fosfor (mg) 11 Kalium (mg) 144 Magnesium (mg) 6 IJzer (mg) 0,4 Calcium (mg) 7 Vit. A (mg) 0,008 Vit. B1 (mg) 0,03 Vit. B2 (mg) 0,03 Vit. C (mg) 12 Dus zoals je ziet vooral koolhydraten (suikers). De rode en groene kleurstoffen zijn anthocyanen en die komen met name in de schil voor. Dat zijn geen voedingstoffen en rode appels zijn niet beter dan groene.

Ja een groene is meestal zuur, en een rode is wat zoeter. In voedingwaarde zit geen, verschil hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100