Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zit er naast verschil in smaak tussen een groene & rode appel, ook verschil in de voedingsstoffen?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
3.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Nee, er is nauwelijks verschil in voedingsstoffen. Er zit vooral zetmeel en suiker in.

De ene appel is wat zoeter en al dus wat meer suiker bevatten. De ander wat zuurder.

Toegevoegd na 6 minuten:
Appels bevatten per 100 gram aan voedingstoffen


Koolhydraten (g) 12,4
Vet (g) 0,4
Eiwit (g) 0,3

en aan vitamines en sporenelementen:

Fosfor (mg) 11
Kalium (mg) 144
Magnesium (mg) 6
IJzer (mg) 0,4
Calcium (mg) 7
Vit. A (mg) 0,008
Vit. B1 (mg) 0,03
Vit. B2 (mg) 0,03
Vit. C (mg) 12


Dus zoals je ziet vooral koolhydraten (suikers). De rode en groene kleurstoffen zijn anthocyanen en die komen met name in de schil voor. Dat zijn geen voedingstoffen en rode appels zijn niet beter dan groene.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
duidelijk!

Andere antwoorden (1)

Ja een groene is meestal zuur,
en een rode is wat zoeter.
In voedingwaarde zit geen,
verschil hoor.
(Lees meer...)
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding