Is het gezond om een citroen helemaal op te eten met de schil erbij?

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik zag iemand het doen in een filmpje,

Weet jij het antwoord?

/2500

In veel gerechten worden citroenschilletjes gebruikt, al dan niet geraspt. Dat kan best als het een onbespoten citroen is, of heel goed gewassen. Dus als iemand het stoer vind om zo'n hele citroen weg te kanen, dan kan dat geen kwaad. Toegevoegd na 2 minuten: Hieronder volgt een lijst met een overzicht van heerlijke en meest populaire recepten met Citroenschil. http://www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/citroenschil/ Toegevoegd na 3 minuten: PS: Kanen is een goed woord voor "informeel eten".

Nee. Zelfs een schijfje citroen bij je drank is ongezond. De schil is namelijk vaak bespoten en daarom niet geschikt om met je drank te vermengen. Dus een hele citroen eten met de schil erbij is zeker niet gezond. Bij een biologische citroen kan dat wel omdat deze puur natuur is. Dan is de schil wél eetbaar en ook gezond. Je kunt deze raspen en bijvoorbeeld meebakken in een cake.

citrusschillen moet je iet eten. Die zijn bespoten met van alles en nog wat: voor de glans, tegen schimmels,aanvreten. Dat dat soms ook in receptuur staat is een culinaire traditie vanuit een eetcultuur. Geen weldenkend mens gaat toch iets eten wat niet voor consumptie bedoeld is? Gezond word je er niet van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100