Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Amylose is een rechte keten van glucosemoleculen
Amylase is een enzym dat amylose af kan breken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
amylose is de koolhydraat die met het enzym amylase wordt afgebroken. Amylase komt voor in het speeksel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
amylose is een ander woord voor zetmeel. Zetmeel is een lange keten glucose moleculen, en amylase is het enzym dat zetmeel uit elkaar knipt. Als je lang genoeg wat zetmeel in je mond laat zitten, zal het zoet gaan smaken, want amylase zit in speeksel!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding