heeft dagelijks overdreven pikant eten een effect op je smaakpapillen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je zult heel licht verfijnde smaken na een tijdje niet meer kunnen proeven. Overal wil je zoiets als peper of sambal op hebben, omdat het anders flauw smaakt. Je maag zal er wel van gaan opspelen, en je huid gaat er naar geuren. Dus niet iedereen zal het meer prettig vinden om in je nabijheid te zijn. Dus het heeft aardig wat gevolgen.

met erg pikant eten treedt smaakvervlakking op. Je zult daarna altijd pikant nodig hebben om het lekker te vinden. Neutraal eten ga je dan minder smakelijk vinden. en: overdreven pikant is wat je zegt overdreven

Nee, de peper heeft een effect op warmtereceptoren in de mond, net zoals menthol dat op koudereceptoren heeft. Heet eten is wel wat verslaven en er treedt gewenning op. Het zal niet het vermogen tot onderscheid van bitter, zoet,zout en zuur aantasten als je het niet meer gebruikt. Op het moment dat je erg heet eten hebt zal de smaaksensatie worden verdrongen door het effect van de peper. Een permanent is ook erg onwaarschijnlijk door het voortdurende vernieuwen van het tongepitheel en de smaakpapillen.

ja niet alleen je smaak maar ook op je darmen en andere organen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100