zitten er in roze koeken echt hoofdluizen?

Toegevoegd na 10 minuten:
mijn goede vriendin had mij dit vetlt en nou durf ik geen roze koeken meer te eten en ik wou graag weten of dit klopte

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee natuurlijk niet! Wie heeft je dat nu weer wijsgemaakt?

Nee, er zitten geen hoofdluizen in roze koeken... Verwar je het wellicht met stofluis wat in diverse soorten meel kan zitten?

Ja, vandaar dat je er ook zoveel kopzorgen van krijgt :) nee joh, absolute onzin.

Ja en nee. Er zitten schildluizen in. Karmijn, de kleurstof die gebruikt wordt om de koeken roze te maken wordt gefabriceerd uit schildluizen.

Of het hoofdluizen zijn weet ik niet. Meestal zijn ze wel gaar gebakken, maar soms zit er nog wel een knapperig exemplaar tussen... In roze koeken zitten alleen hoofdluizen, als je de koeken door iemands haar veegt die hoofdluizen heeft.

De hierboven aangehaalde uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over het maken van E120 oftewel Karmijnrood vindt je hier: http://sites.rvu.nl/page/753/nl Niet kijken als je van aarbeienyoghurt, roze cocosbrood of campari houdt...

De rose koeken in mijn avatar zijn allemaal op en degenen die ze genuttigd hebben, zijn zo gezond als een vis en niet ziek geworden, dus ik zou zeggen, op naar de winkel.

Maar wees niet bang: er zitten geen luizen in je koek. Wat er wel in zit is karmijnzuur, om het mooi roze te kleuren. Dat karmijnzuur wordt inderdaad weer wel gewonnen uit schildluizen, maar alleen het kleurstofje wordt gebruikt, niet de hele luis.

Nee,geen hoofdluizen,maar gedroogde schildluizen,die als kleurtsof in diverse voedings en genotsmiddelen gebruikt worden.Volkomen onschadelijk!

nee hoor roze koeken zijn geheel vlees vrij ! de vraag is of je er nu nog trek in hebt....:-(

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100