Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom wordt speculaas zacht als je het lang laat liggen, terwijl taai-taai hard wordt als je het lang laat liggen?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
4.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Omdat dit algemeen zo van toepassing is. Harde etenswaren nemen vocht op en worden daardoor zacht. Dat is niet alleen bij speculaas maar bij alle knapperig stevige koekjes en brödjes. Zachte etenswaren drogen uit en worden daardoor hard. Dat is niet alleen bij taai-taai, maar ook bij bijoorbeeld brood, bolletjes, bitterkoekjes etc.
(Lees meer...)
Amadea
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

In taaitaai zit stroop of honing, wat kristalliseert en uitdroogt als het te lang ligt. Koekjes trekken juist vocht aan door de meel en suiker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding