Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom "moet" je kaviaar op je handpalm eten?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
7.3K
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
nog nóóit van gehoord.....en bij al mijn omzwervingen over de hele wereld, inclusief sjieke parties op ambassades ed. nog nooit zien doen. Wel de paarlemoeren lepeltjes, natuurlijk, maar altijd gewoon van een bord, met een garnituur naar keuze.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Bij deze!
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Niks moet: Alles mag =)

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ha, dat Platje;

Kaviaar mag gewoon van het lepeltje af worden gegeten. Als je het van de hand af eet, dan vanaf de muis en niet uit de palm. Als je na het eten nog kaviaar aan de muis van je hand ruikt was deze niet op zijn verst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Een heel bord van dat spul is niet betaalbaar.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Of van een paarlenmoeren lepeltje. Dit is n.l. smaakneutraal. Van je hand is lekker omdat je huid ook zoutig smaakt.
(Lees meer...)
amc
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
+1
zoiets wilde ik aanvullen, maar neut meer nodig;-)
Kaviaar eet je zo puur mogelijk. Eigenlijk is proeven een beter woord. Van kaviaar neem je meestal niet meer dan een of twee hapjes (van circa vijf gram). Met een lepeltje leg je een klein schepje op de muis van je gebalde vuist en lik je de kaviaar tegen je gehemelte. Langzaam druk je met je tong nu de eitjes kapot, wat een ware smaakexplosie in je mond veroorzaakt. Een golf van puur, aromatisch genot trekt rond. Pas veel later spoel je de mond met een slokje prima champagne. Om te bepalen of de kaviaar vers is ruikt men na het genieten aan de hand, deze moet geurloos blijven. Van de kaviaar mag geen vissige nasmaak op je hand achterblijven.

Om de kaviaar zo goed mogelijk te proeven gebruikt men een parelmoer, stenen of plastic lepeltje om de kaviaar op te scheppen.(Edel)metalen lepels beinvloeden de smaak en zijn daarom niet geschikt. Bij de kaviaar drinkt men een goede witte wijn of liefst champagne. Geen wodka, want deze verdoofd de smaakpapillen

http://www.leveninluxe.nl/kaviaar/index.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding