hoelang blijft gekookte spaghetti of bami slap?

Nav hele goede tips op deze site over een smerige sint surprise wil ik gaan voor de gekookte spaghetti of bami waar iemand blind in moet graaien.

Maar ik vraag me af hoelang dat slap blijft? Wordt dat niet na een dag al keihard? ( = hoelang van te voren kan ik de inhoud van de surprise maken ? )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je er een paar lepels olie door mengt, blijft het dagen lang slap. En als het harder wordt, weer olie erbij.

Het blijft slap zolang het nog helemaal met water verzadigd is. En afhankelijk van waar je het in pakt, kan dat inderdaad niet eeuwig duren. Kan het drogen aan de lucht, dan is het de dag erna eigenlijk weer gewoon harde pasta. Kan het niet drogen aan de lucht (luchtdicht verpakken), dan blijft het vochtig, maar na een dag of twee begint het echt bedenkelijk te ruiken en te schimmelen, dus ook dat is niet altijd een oplossing. Met verse pasta moet je de surprise de dag tevoren op zijn laatst vullen. Iets langer houdt het het vol als je de pasta laat verzadigen met iets dat niet zo snel verdampt, olie bijvoorbeeld, maar dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd. Wel lekker goor. Ook kun je de surprise na maken in zijn geheel invriezen en de avond tevoren laten ontdooien. Wellicht is dat de makkelijkste weg. Maar maak het NOOIT zo goor als ik op de basisschool een keer heb gedaan : Na het lezen van het boek 'Een hoofd vol macaroni' heb ik van papier mache een hoofd gemaakt, bovenkant er af, goed waterdicht gelakt (botenlak), gare macaroni (met saus !!) er in gedaan met het kadootje (gelukkig goed in plastic verpakt), hoofd er weer op, goed water- en luchtdicht afgewerkt, fantastische surprise. Maar ik was altijd een beetje van de vlotte, dus affijn, ruim twee weken later..........

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100