Wat is een eiwitrijk ontbijt zonder brood?

Het liefst nog drinkontbijt als het kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

"Bacon met gebakken eieren" wordt vaak gebruikt als ontbijt binnen een eiwitrijkontbijt. "Vruchtensap en brood of toast" worden afgeraden, dus qua drinkontbijt mag het dan geen vruchtensap zijn. Je zou dan kunnen kijken iets als Breaker van Friesche Vlag.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/...

Je hebt soja melk, kost voor de normale variant minder dan een euro per liter in de supermarkt. Extra voordeel is dat er dan plantaardige eiwitten inzitten. (net weer even beter t.o.v. dierlijke eiwitten. Deze kan je dan pimpen met wei-eiwit. Te koop bij sportzaken. Dit poeder, met bijvoorbeeld banaan en aardbeien smaak, wat in bussen zit, kan je dan mengen met de soja melk. Erg goede eiwit shake in de ochtend. Allemaal natuurlijke stuff.

Drinkontbijt zelf maken; (1 groot glas) 1½ eetl. havermoutvlokken oplossen in 100 ml. kokend water. Laat dit enkele minuten staan. Maak intussen 150 gr. aardbeien, of frambozen of bessen of een combi ervan, schoon en doe ze in een blender of keukenmachine. Doe hierbij de geweekte havervlokken, 3 eetl. yoghurt en 1 theel. honing. Mix het geheel tot een romig drinkontbijt. Je kunt ook een staafmixer gebruiken als je geen blender of keukenmachine hebt. Je kunt het ook al klaarmaken voor je naar bed gaat, dan heb je met één greep uit de koelkast een snel ontbijt-to-go. Toegevoegd na 5 minuten: Ik zou niet elke dag een drinkontbijt maken. Door te kauwen komt je spijsvertering nl. pas goed op gang. Wissel daarom af met af en toe een lekkere muesli met noten , zaden en verse fruitstukjes. Ook lekker met (vanille) yoghurt of kwark.

Je zou het niet denken, maar een kleine portie friet is zeer verstandig op de vroege ochtend. Het vet van de friet (wel plantaardig!) zorgt dat je elzynowaarde aan het begin van de dag stijgt waardoor je meer weerstand hebt. De koolhydraten zijn goed voor de spieren en het natriumgehalte is goed voor de ijzer in je lichaam. Eet de friet niet met satesaus of curry, maar wel met yoghurtmayonaise. En pas een beetje op met de zout (wat je ook bij een eitje in de vroege ochtend moet doen). Eet smakelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100