volgend jaar zal ik een volledige week moeten overleven in een bos zonder dat ik voedsel meekrijg. Dus hier m'n vraag: welke insecten mag je opeten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Fruitvliegjes. Verder zou ik daarmee oppassen! Veel insecten slaan toxische stoffen in hun systeem op, en zijn pas geschikt als voedsel voor de mens, na een bepaalde bereiding. Sommige insecten moeten zich eerst leegpoepen om geschikt voor consumptie te zijn. Overigens kan een gezond mens probleemloos een week zonder voedsel. Eet liever wat bosbessen en bramen in het bos, als je die vinden kunt, en pluk die bij voorkeur zo hoog mogelijk. Indien je ze laag plukt is de kans aanwezig dat er urine van zoogdieren op zit. Veel belangrijker dan eten is om er voor te zorgen dat je schoon water binnen krijgt. Het drinken uit een sloot of vijver in het bos hoeft verder helemaal niet verkeerd te zijn. Indien je dat echter niet gewend bent, kun je er wel goed ziek van worden...

Niets. In Nederland mag men zich in bossen en andere natuurgebieden zich niet buiten de paden begeven. Ook mag je geen vanginrichtingen plaatsen waarmee je (mogelijk) beschermde dieren mee kunt vangen, aangezien er in de insectenwereld ook veel dieren zijn die beschermd zijn is dus vangen van insecten een af te raden bezigheid. Je plan om te overleven zonder voedsel valt bij deze dus in duigen, ook water uit een sloot of plas halen is niet toegestaan, je vertrapt dan de waterkant waarin zeldzame dieren kunnen leven.

De meeste insecten zijn gewoon eetbaar en worden in veel landen als lekkernij beschouwd. Hieronder een interessant artikel▼

Bronnen:
http://www.lowtechmagazine.be/2011/10/inse...

Planten en bessen van planten kunnen giftig zijn. En ook met paddestoelen moet je oppassen. Weet wat je eet! Het eten van dieren en insecten is vrij risicoloos. Wormen, mieren, sprinkhanen, krekels, maden zijn goed eetbaar en rijk aan proteine. Ik zou wel oppassen met harige rupsen omdat de brandharen giftige stoffen bevatten. In Amerika kan je ook schorpioen eten, als je de gifstaart verwijderd. Toegevoegd na 11 uur: Volgens de Flora- en Faunawet mag je in Nederland beschermde diersoorten niet vangen of verstoren (artikel 9) en beschermde plantensoorten niet vernielen artikel 8). Je moet je tevens aan artikel 2 lid 1 en 2 houden, wat betekent dat je netjes met de natuur om je heen om gaat. Beschermde diersoorten zijn bijna alle voorkomende zoogdieren. Er zijn weinig insecten en ongewervelde soorten beschermd, maar voor de zekerheid een lijst van het ministerie van LNV die je kunt afdrukken en meenemen. De geelgerande watertor mag je dus niet vangen evenals de zwartrugbosmier. De vruchtlichamen van planten kan je natuurlijk rust eten (zoals appels, peren en niet giftige bessen), daarmee verniel je de plant niet, maar help je met de verspreiding van de vruchten. Paddenstoelen zijn in Nederland niet beschermd, maar het verzamelen van eetbare paddestoelen wordt in Nederland ontmoedigd en kan verboden zijn via plaatselijke verorderingen. Toegevoegd na 2 dagen: ------------------ Om even terug te keren op de vraag een kleine toelichting. Ik noem hierboven maden, die moet je niet eten. Ze kunnen ziektes overdragen. Ik bedoelde eigenlijk meelwormen. Zie ook het receptenboek van Peter de Batist "De mens is een insecteneter". In de pers schrijft hij: (...)Natuurlijk zijn ze (insecten) niet allemaal eetbaar. 'Blijf weg van vliegen en maden, die dragen ziektes over op de mens. Sprinkhanen en krekels dragen geen schadelijke ziektes met zich mee. De larven van krekels, zoals de meelworm en de buffaloworm, zijn vatbaar voor amper drie bacteriën. De huid van moriowormen stoot zelfs bacteriën af. Insecten zijn dus allesbehalve onhygiënisch. Ook kakkerlakken en vlinders met naakte rupsen zijn eetbaar (...)

Bronnen:
http://insecteneten.nl/index01.php
http://www.eetbareinsecten.nl/
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...
http://www2.minlnv.nl/thema/groen/ffwet/we...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100