Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn gamba´s eerst grijzig en krijgen ze een roze kleur bij bereiding (bijvoorbeeld in de wok)?

Toen ik gister aan het wokken was, gebeurde dat en toen rees bij mij deze vraag.

Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Dat komt doordat het piment astaxanthine vrijkomt bij hitte. Dit pigment wordt ook verwerkt in visvoer, voor een gezonde kunsmatige kleur.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
kijk dat zijn pas antwoorden... +1

Andere antwoorden (1)

Wat zou jij doen als je gebakken wordt in een pan? dan loop je zelf toch ook rood aan:)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
16 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing