Zijn conserveringsmiddelen in levensmiddelen wel echt nodig?

Toegevoegd na 17 minuten:
Ik begrijp dat hiermee produkten langer houdbaar zijn, maar eigenlijk zou de consument bewuster moeten inkopen. Even een stom voorbeeld, Ajvar, een paprikapuree, geen conserveringsmiddelen en toch zeker een jaar houdbaar, hoe kan dat dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Conserveringsmiddelen zijn er om de houdbaarheid van een product te vergroten. Als deze niet gebruikt worden, bederfd het eten sneller, waardoor je snel dingen weg moet gooien. Hoe meer e weggooit, hoe meer verspilling er is, want al die weggegooide producten moeten wel verwerkt worden! En het is erg vervelend om telkens weer nieuw eten te moeten kopen, omdat je het een dag te lang hebt laten staan. Conserveringsmddelen zijn niet nodig, wel zijn ze heel handig!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100