Hoe lang blijft kraanwater goed in een jerry-can??

Wij slapen/wonen op zolder en als we dan een hele avond boven zitten is het wel lastig om geen water te hebben (koffie of thee maken of gewoon een glaasje water drinken) nu hebben wij een jerry-can (geloof 10 of 20 liter) maar ik vraag me af hoe lang water hierin goed blijft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het op kamertemperatuur is. zou ik het toch dagelijks of tweedagelijks verversen, omdat bij die temperatuur bacterien zich goed vermeerderen. (Goed uitspoelen en regelmatig ontsmetten).

Wanneer je er voor zorgt dat het water in een absoluut schone jerrycan zit kun je het zeker een week of zelfs langer bewaren zonder dat het bederft. Temperatuur maakt niets uit. Ik heb zelf een camper met twee grote waterreservoirs waar bijna 300 liter water in gaat. Met deze 300 liter kunnen wij met z'n tweeën ongeveer 2 weken doen. Het laatste water is nog net zo goed als het eerste water en de temperatuur kan in de camper in de zomer wel oplopen tot meer dan 30 graden C. Toegevoegd na 3 minuten: Voorwaarde is wel dat je om het zo lang goed te houden er voor zorgt dat de jerrycan op een donker plekje staat. Het beste kun je een zwart plastic jerrycan gebruiken. Licht is van grote invloed op de houdbaarheid. Enne...een fles Spa kun je toch ook vrij lang bewaren? Hetzelfde water met dezelfde kwaliteit komt bij jou uit de kraan.

Voor de verzorging van dieren is het al nodig om dagelijks het water te verversen. Ik denk niet dat jullie het met minder moeten doen. Bovendien moet de jerrycan (of andere opslag) in verband met besmettingen de kans krijgen tussen 2 vullingen door helemaal te drogen, van buiten EN van binnen. Zodat alles dat er eventueel aan het groeien is gegaan weer gestorven is. Je hebt dus minimaal 2 jerrycans nodig, die je om beurten gebruikt. Heb je er maar 1, kook dan je water voordat je het gebruikt. Een van de grootste gevaren is legionella wanneer je je drinkwater te lang op kamer temperatuur houdt. Hoe merk je dat het water niet goed meer is; zodra je lichte darmklachten krijgt. Dan direct jerrycan en water vervangen. Doe je dat meteen dan is er meestal verder niets meer aan de hand. Doe je dat niet meteen dan worden het zware darmklachten en zo verder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100