Waardoor smaakt chocola af en toe naar aarde?

Kan het niet anders beschrijven dan een gronderige smaak

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Percentage cacao in chocalade bepaalt textuur en smaak. Als je echt heel erg pure neemt van echt een goed merk dan smaakt het inderdaad een beetje modderig, men wat een geluk is dat.

Misschien omdat je je chocolade heb laten vallen in de modder.

De grond kan ook van invloed zijn op de smaak... Thema: chocolade De geschiedenis van chocolade De cacaoboom Van cacaoboon tot chocolade De samenstelling van chocolade Cacaoproductie over de wereld Interessante sites De geschiedenis van chocolade Chocolade komt oorspronkelijk uit het noorden van Zuid-Amerika, uit de stroomgebieden van de Amazone en de Orinoco. Vandaaruit vond verspreiding in verschillende richtingen plaats, onder andere naar Midden-Amerika. De Maya's en de Azteken kenden chocolade als drank. Ze bereidden van cacaozaden en water een drank die geschonken werd aan het hof van de keizer. Suiker voegden ze er niet aan toe. Deze drank stond bekend onder de naam Xocoatl. Cacaobonen waren erg kostbaar bij de Azteken. Ze werden behalve als genotmiddel ook gebruikt als betaalmiddel. Pas in het begin van de zestiende eeuw leerde Europa de cacao kennen. De Spaanse ontdekkingsreizigers, die terugkeerden uit Midden-Amerika, namen de drank over. Zij voegden er suiker aan toe. Deze chocolade werd aan het Spaanse hof gedronken. De drank verspreidde zich over Europa en in 1615 werd de cacaodrank geïntroduceerd bij officiële audiënties aan het Franse hof. In het midden van de zeventiende eeuw kwamen in Nederland speciale koffie- en chocoladehuizen. Cacaobonen waren nog steeds erg kostbaar. Pas rond 1900 was de prijs van cacao zover gedaald dat chocolade een volksdrank werd. In het begin werd de naam chocolade alleen voor de cacaodrank gebruikt. De cacaoboom De pit uit de vrucht van de cacaoboom wordt de cacaoboon genoemd. Deze wordt gebruikt voor de bereiding van chocolade. Officieel heet de cacaoboon Theobroma cacao. Theobroma betekent: voedsel van de goden. De bomen op de cacaoplantages worden ongeveer vijf tot zes meter hoog en hebben grote langwerpige bladeren. Pas na vier jaar begint de cacaoboom te bloeien. Hij blijft zijn verdere leven continu bloeien, vandaar dat er tegelijkertijd bloesem, onrijpe en rijpe vruchten aan een boom zitten. Per jaar levert de boom ongeveer dertig tot veertig vruchten. Elke vrucht bevat enkele tientallen cacaobonen. Van een boom komt per jaar gemiddeld slechts een à twee kilogram cacao af. Er bestaan veel verschillende soorten cacaobomen. Elke soort heeft zijn eigen karakteristieke smaak. Die smaak wordt beïnvloed door klimaat, samenstelling van de grond en nabehandeling na het oogsten.

Geen idee, misschien een combinatie met iets wat je ervoor hebt gegeten of gedronken, of de kwaliteit van de chocola.

Heb jaren terug een soortgelijk probleem gehad met koffie,was werkelijk niet om te drinken. Tijdje geen koffie gedronken,daarna smaakte en smaakt het weer prima! Het zou aan je smaakpappillen kunnen liggen en niet aan de chocolade.

Waarschijnlijk ligt dit aan het gistingsproces. "Bacteriën zijn sterk bepalend voor de smaak van chocolade tijdens het gistingsproces van de cacaoboon". Voor het volledige artikel: zie bron

Bronnen:
http://www.evmi.nl/nieuws/product-ontwikke...

Tijdens een workshop chocolade maken vertelde men het volgende: hoe meer echte cacao in de chocolade hoe minder de smaak zoals wij die kennen overrblijft.. Chocolade kan dan naar grond smaken of wat muffig...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100